B&B gipsputs

Stoneform Gipsputs för inomhusbruk

För det perfekta resultatet på både väggar och tak använder vi B&B gipsputs.

B&B gipsputs kan appliceras både för hand såväl som med spruta. Vid icke sugande underlag och målade ytor använder vi oss av B&B primer för att uppnå bästa vidhäftning.

B&B primer

Ett självklart val är att välja Stoneform med sina duktiga medarbetare när du har väggar och tak där du vill eller behöver applicera gipsputs. Detta gäller i såväl Stockholm som i övriga landet.

Vi kan då hjälpa till med både nyputsning av väggar och tak men även reparationsarbeten av befintliga putsarbeten. Kontakta oss för offert.

När man putsar väggar och tak är gipsputs ett fantastiskt material att arbeta med. Materialet är lättarbetat och man kan enkelt applicera tunna lager ner till 8 mm lokalt som följer underlaget väl. Man kan också göra påslag på upp emot 60 mm på exempelvis en vägg. Vid användning av gipsputs så elimineras även risken att krympsprickor ska uppstå när putsen torkar.

Perfekt även för svängda ytor

Gipsputs är ett material med många användningsområden tack vare sin hårdhet när den torkar och formbarheten som ger stor flexibilitet.

Gipsputs är ett utmärkt val som putsbruk om man har svängda väggar, tak, kupoler eller andra specifika lösningar. Då använder vi oss av stucanet som armering.

När man vill ändra strukturen på ett målat eller annat icke sugande underlag applicerar vi en primer. B&B primer som är anpassad för gipsputs, detta för att gipsputsen skall få en bra vidhäftning till underlaget.

Vi kan ta fram prover på olika ytstrukturer efter just ditt önskemål.

Gipsputs är även ett utmärkt material till att laga skador på många typer av underlag, exempelvis, lättbetong, betong och gips. Gipsputs integrerar sig väl med befintligt underlag och ger en mycket slät och snygg yta.

Vad är gipsputs?

Gipsputs är ett naturligt material som har sitt ursprung från gipssten, vilket är ett annat namn för mineralen kalciumsulfathydrat. Gips bryts alltså ur denna bergart och för att skapa gipsputs bränner man den och mal ner den till ett fint pulver. Pulvret blandas sen med vatten för att få en massa som lätt kan appliceras på väggar och andra ytor som skall putsas. Gipsputs blandas enbart med vatten till önskad konsistens. Gipsputsen är helt emissionsfri vilket gör den miljövänlig och passar sig utmärkt i både kommersiella och privata miljöer.

B&B Gipsputs finns med i

www.byggvarubedomningen.se/

www.sgbc.se/certifiering/breeam.se/

www.sundahus.se/

Gipsputsens användningsområden

Gipsputs används med fördel när man vill putsa tak och väggar. Materialet kan användas såväl vid nybyggen som vid renoveringar, går att applicera på de flesta typer av underlag samt är mycket formbart.

Vid reparation av skador får man en slät yta som döljer skarvar och ojämnheter väl, vilket gör det till ett utmärkt val i modern arkitektur. Men mest känt är nog gipsputs när man putsar underlag för exempelvis kakelarbeten vid badrumsrenoveringar.

Genom att materialet går att stryka på i tunna lager och genom att gips har utmärkta hygroskopiska egenskaper så behöver man inte oroa sig för sprickor på samma sätt som med andra material. Gipsputs andas och lever med varierande luftfuktighet utan att det uppstår problem.

Det går utmärkt att måla på gipsputs. Med fördel använder man naturliga färger som även de andas och låter fukten vandra genom materialet.

Gipsputsarbeten kräver en noggrann hantverkare

För att uppnå ett riktigt bra resultat när gipsputs skall appliceras krävs både erfarenhet men framför allt ett gott handlag. Det krävs övning för att skapa de perfekta större släta ytorna. Där kommer ni känna er trygga om ni anlitar oss på Stoneform. Våra duktiga medarbetare har lång erfarenhet av jobbet och utför ofta arbete där vi arbetar med renoveringar av äldre byggnader där kraven är höga och att utförandet stämmer överens med det historiska originalet.

I moderna byggnader med stora öppna väggytor krävs det att man arbetar snabbt och systematiskt för att få till ett jämnt och fint resultat. Vi på Stoneform vet hur man planerar upp ett arbete för att uppnå det perfekta resultatet utan skarvar och ojämnheter. Kontakta oss för offert.

Ett historiskt byggmaterial

Gips har använts mycket länge inom byggnadskonsten. I över 8000 år har man brukat gips, antingen rent eller som komposit tillsammans med andra material i byggnader kring medelhavet. Till oss i Sverige kom gipset senare. Detta främst för att det inte finns några lokala gipsfyndigheter i vårt land. Här har vi istället använt kalk traditionellt. Under barockens tid fick gipset ordentligt fäste i vårt land i högre ståndsmiljö. Främst hittar man gips i form av stuckaturer i slott och herrgårdar. Med tiden kom gipsskivor att ersätta lerliknande väggar även i mer vardagliga miljöer. Gips har goda brandskyddande egenskaper vilket givetvis är önskvärt i både hem och företagslokaler.

Hantverkare anlägger gips på vägg
Hantverkare anlägger gips på vägg
Hantverkare anlägger gips på vägg

Välkommen att anlita oss!

Kontakta oss för offert gällande gipsputs i din bostad eller på era övriga projekt. Vi utför allt från mindre arbeten som att reparera skador på en vägg till att putsa helt nybyggda hus invändigt med detta fantastiska material.